Filtry :
Wyników:
Czysty smak – tak właśnie tę nazwę tłumaczy się z języka włoskiego. W ten sposób Holendrzy starali się uzyskać aprobatę wielbicieli serów poza Królestwem Niderlandów. Holandia jest krajem nr. 1 na świecie w produkcji twardych serów i tu właśnie producenci postanowili stworzyć swój legendarny ser — odpowiedź na włoski parmezan.
Czysty smak – tak właśnie tę nazwę tłumaczy się z języka włoskiego. W ten sposób Holendrzy starali się uzyskać aprobatę wielbicieli serów poza Królestwem Niderlandów. Holandia jest krajem nr. 1 na świecie w produkcji twardych serów i tu właśnie producenci postanowili stworzyć swój legendarny ser — odpowiedź na włoski parmezan.
Czysty smak – tak właśnie tę nazwę tłumaczy się z języka włoskiego. W ten sposób Holendrzy starali się uzyskać aprobatę wielbicieli serów poza Królestwem Niderlandów. Holandia jest krajem nr. 1 na świecie w produkcji twardych serów i tu właśnie producenci postanowili stworzyć swój legendarny ser — odpowiedź na włoski parmezan.
Czysty smak – tak właśnie tę nazwę tłumaczy się z języka włoskiego. W ten sposób Holendrzy starali się uzyskać aprobatę wielbicieli serów poza Królestwem Niderlandów. Holandia jest krajem nr. 1 na świecie w produkcji twardych serów i tu właśnie producenci postanowili stworzyć swój legendarny ser — odpowiedź na włoski parmezan.
Ciekawostką jest fakt, że pierwowzory holenderskich serów z pesto powstały jeszcze w średniowieczu, w szwajcarskich Alpach. Później zaczęto produkować je także we Włoszech, czym wzbudzało zachwyt turystów w lokalnych kawiarniach i garmażeriach. Dopiero w XXI wieku zagościły jako stali goście na świątecznych stołach Holandii.
Ciekawostką jest fakt, że pierwowzory holenderskich serów z pesto powstały jeszcze w średniowieczu, w szwajcarskich Alpach. Później zaczęto produkować je także we Włoszech, czym wzbudzało zachwyt turystów w lokalnych kawiarniach i garmażeriach. Dopiero w XXI wieku zagościły jako stali goście na świątecznych stołach Holandii.
Ciekawostką jest fakt, że pierwowzory holenderskich serów z pesto powstały jeszcze w średniowieczu, w szwajcarskich Alpach. Później zaczęto produkować je także we Włoszech, czym wzbudzało zachwyt turystów w lokalnych kawiarniach i garmażeriach. Dopiero w XXI wieku zagościły jako stali goście na świątecznych stołach Holandii.
Ciekawostką jest fakt, że pierwowzory holenderskich serów z pesto powstały jeszcze w średniowieczu, w szwajcarskich Alpach. Później zaczęto produkować je także we Włoszech, czym wzbudzało zachwyt turystów w lokalnych kawiarniach i garmażeriach. Dopiero w XXI wieku zagościły jako stali goście na świątecznych stołach Holandii.
Miękki ser o kremowej konsystencji i aksamitnym smaku, zabarwiony subtelnie głównym składnikiem.
Miękki ser o kremowej konsystencji i aksamitnym smaku, zabarwiony subtelnie głównym składnikiem.
Ten wspaniały ser dostał swoją nazwę na cześć słynnego holenderskiego malarza Rembrandta van Rijna. Swój bogaty i głęboki smak zyskuje dzięki rocznemu okresowi dojrzewania. W konsystencji jest półtwardy z pierwszymi oznakami krystalizacji, pomimo tego doskonale się topi. Posiada chronione oznaczenie geograficzne — Gouda Holland.
Ten wspaniały ser dostał swoją nazwę na cześć słynnego holenderskiego malarza Rembrandta van Rijna. Swój bogaty i głęboki smak zyskuje dzięki rocznemu okresowi dojrzewania. W konsystencji jest półtwardy z pierwszymi oznakami krystalizacji, pomimo tego doskonale się topi. Posiada chronione oznaczenie geograficzne — Gouda Holland.
Bunkerkaas – tak go nazywają w języku niderlandzkim – wyrazisty i niesamowicie pyszny dojrzały ser z krowiego mleka. Swój okres dojrzewania spędza w podziemnych bunkrach, które w 1940 roku były wykorzystywane do przechowywania amunicji w regionie Twente w Holandii Północnej. W związku z tym, że dojrzewanie przebiega w stabilnej, niskiej temperaturze i dużej wilgoci, proces ten zachodzi wolno i równomiernie. Dzięki temu ser zyskuje delikatnie pikantny, śmietankowy smak z orzechowo-grzybowym odcieniem.
Bunkerkaas – tak go nazywają w języku niderlandzkim – wyrazisty i niesamowicie pyszny dojrzały ser z krowiego mleka. Swój okres dojrzewania spędza w podziemnych bunkrach, które w 1940 roku były wykorzystywane do przechowywania amunicji w regionie Twente w Holandii Północnej. W związku z tym, że dojrzewanie przebiega w stabilnej, niskiej temperaturze i dużej wilgoci, proces ten zachodzi wolno i równomiernie. Dzięki temu ser zyskuje delikatnie pikantny, śmietankowy smak z orzechowo-grzybowym odcieniem.
Skylger Mild, jak nazwa wskazuje, jest to ser o łagodnym, kremowym smaku, który jednocześnie jest wyjątkowo świeży. Jest to obowiązkowa pozycja dla miłośników delikatnych serów. Producent sera przygotowuje go na podstawie unikalnej receptury, która dostosowana jest do świeżego mleka pochodzącego z Terschelling (fryz. Skylge). Wspólnie z organizacją ochrony ptaków i dziewięcioma hodowcami krów na wyspie prowadzono prace nad projektem „Ser Skylger, który jest przyjazny ptakom”. W ramach tego projektu przywracane są pastwiska do ich pierwotnego stanu, firmy zwracają uwagę na ochronę ptaków, np. poprzez koszenie trawy w późniejszym czasie.
Skylger Mild, jak nazwa wskazuje, jest to ser o łagodnym, kremowym smaku, który jednocześnie jest wyjątkowo świeży. Jest to obowiązkowa pozycja dla miłośników delikatnych serów. Producent sera przygotowuje go na podstawie unikalnej receptury, która dostosowana jest do świeżego mleka pochodzącego z Terschelling (fryz. Skylge). Wspólnie z organizacją ochrony ptaków i dziewięcioma hodowcami krów na wyspie prowadzono prace nad projektem „Ser Skylger, który jest przyjazny ptakom”. W ramach tego projektu przywracane są pastwiska do ich pierwotnego stanu, firmy zwracają uwagę na ochronę ptaków, np. poprzez koszenie trawy w późniejszym czasie.
Jak sama nazwa wskazuje, jest to ser długo dojrzewający. Odznacza się intensywnym smakiem, jednocześnie urzekając swoją miękką teksturą, w której łatwo wyczuć drobinki soli, białka i wapnia. Skylger Spicy został doceniony na World Cheese Awards 2019, gdzie uzyskał najwyższą możliwą notę "Super Gold".
Jak sama nazwa wskazuje, jest to ser długo dojrzewający. Odznacza się intensywnym smakiem, jednocześnie urzekając swoją miękką teksturą, w której łatwo wyczuć drobinki soli, białka i wapnia. Skylger Spicy został doceniony na World Cheese Awards 2019, gdzie uzyskał najwyższą możliwą notę "Super Gold".
Stary kozi ser, dojrzewający dłużej niż rok, to jeden z przedstawicieli linii Amaltura, które charakteryzują się wyjątkowo ekskluzywnymi, dojrzałymi serami. Sery te tworzone są według unikalnego przepisu, który zapewnia zaskakująco łagodny charakter i naturalny proces dojrzewania. Posiada chronione oznaczenie geograficzne - Hollandse geitenkaas (ChOG).
Stary kozi ser, dojrzewający dłużej niż rok, to jeden z przedstawicieli linii Amaltura, które charakteryzują się wyjątkowo ekskluzywnymi, dojrzałymi serami. Sery te tworzone są według unikalnego przepisu, który zapewnia zaskakująco łagodny charakter i naturalny proces dojrzewania. Posiada chronione oznaczenie geograficzne - Hollandse geitenkaas (ChOG).
Ser kozi ma w sobie największą zawartość witamin i minerałów. Surowe warunki hodowli zwierząt, rasa kóz i ich dieta, przestrzeganie technologii gotowania – to wszystko ma wpływ na brak specyficznego zapachu i smaku w holenderskich serach kozich. Z racji lekkostrawności poleca się go osobom na diecie, a wręcz wskazane jest, by spożywały go również matki karmiące i dzieci. Posiada chronione oznaczenie geograficzne - Hollandse geitenkaas (ChOG).
Ser kozi ma w sobie największą zawartość witamin i minerałów. Surowe warunki hodowli zwierząt, rasa kóz i ich dieta, przestrzeganie technologii gotowania – to wszystko ma wpływ na brak specyficznego zapachu i smaku w holenderskich serach kozich. Z racji lekkostrawności poleca się go osobom na diecie, a wręcz wskazane jest, by spożywały go również matki karmiące i dzieci. Posiada chronione oznaczenie geograficzne - Hollandse geitenkaas (ChOG).
Ser kozi dojrzały cechuje wyrazisty smak w lekko miodowym tonie i przyjemny, słodkawy aromat. Będzie świetnym towarzyszem dla tych, którzy łakną odrobiny odmiany od codzienności. Posiada chronione oznaczenie geograficzne - Hollandse geitenkaas (ChOG).
Ser kozi dojrzały cechuje wyrazisty smak w lekko miodowym tonie i przyjemny, słodkawy aromat. Będzie świetnym towarzyszem dla tych, którzy łakną odrobiny odmiany od codzienności. Posiada chronione oznaczenie geograficzne - Hollandse geitenkaas (ChOG).
ul. Targ Sienny 7, 80-806
Gdańsk
ul. Przemysłowa 2, 66-400
Gorzów Wielkopolski
ul. Drewnowska 58, 91- 002
Łódź
ul. Pleszewska 1, 61-136
Poznań
ul. Piłsudskiego 44, 35-001
Lokal 044
Rzeszów
ul. Koszykowa 63, 00-677
Poziom -1
Warszawa
ul. Powsińska 31, 02-903
Warszawa
ul. Legnicka 58, 54-204
Wrocław
Ulica Tytusa Chałubińskiego 9/2
Warszawa 02-004
REGON: 368697409
NIP: 7010764369
KRS: 0000703404
Ver.2.0.2
© 2024 Kraina Serów Sp z.o.o. All rights reserved
Icons by Icons8
Serwis wykorzystuje pliki cookies m.in. w celu poprawienia jej dostępności, personalizacji,
obsługi kont użytkowników czy aby zbierać dane, dotyczące ruchu na stronie. Każdy może sam decydować
o tym czy dopuszcza pliki cookies, ustawiając odpowiednio swoją przeglądarkę.
Więcej
informacji znajdziesz w Polityce Prywatności i Regulaminie.
Właściciel serwisu gromadzi i przetwarza dane o użytkownikach (w tym dane osobowe) w celu realizacji usług za pośrednictwem serwisu. Dane są przetwarzane zgodnie z prawem i z zachowaniem zasad bezpieczeństwa. Przetwarzanie części danych może być powierzone innym partnerom.