
Ser kozi ma w sobie największą zawartość witamin i minerałów. Surowe warunki hodowli zwierząt, rasa kóz i ich dieta, przestrzeganie technologii gotowania – to wszystko ma wpływ na brak specyficznego zapachu i smaku w holenderskich serach kozich. Z racji lekkostrawności poleca się go osobom na diecie, a wręcz wskazane jest, by spożywały go również matki karmiące i dzieci.
PochodzenieSer z mleka koziegoKraj
HolandiaDojrzałość2-3 miesięcyCharakterystykaSer ma łagodny, śmietanowy smak z nutką jogurtu i owoców.Kombinacje SmakówMłody ser doskonale się smaży, może być dodawany do sałatek, talerza serowego. Może być też świetnym dodatkiem do bruschetty.Owoce: figa, gruszki, malina;Wino: lekkie różowe wina;Sosy: konfitura truskawka-mięta, sos balsamico z figami i daktylami;SkładMleko kozie pasteryzowane, sól, czyste kultury bakterii kwasu mlekowego, podpuszczka mikrobiologiczna pochodzenia niezwierzęcego. Zawiera proteinę mleczną, laktozę. Bez GMO. Produkt wegetariański.WięcejWartość odżywcza 100 g produktu: wartość energetyczna 1616 кJ/390 kcal, 25,1% białka, 32,1% tłuszczu, 1,7% soli.