
Intensywna odmiana Comte, dojrzewająca co najmniej 1,5 roku, o mocnym, słodko-ziemistym i grzybowym aromacie, który nabiera wyjątkowych, wędzonych nut, gdy ser poddaje się obróbce cieplnej.
PochodzenieSer z mleka krowiegoKraj
FrancjaDojrzałość18 miesięcyCharakterystykaNajbardziej charakterystyczną cechą starego comte jest jego intensywny zapach. Smak sera, choć mleczny i słodkawy, ma w sobie pikantne, lekko chmielowe nuty.Kombinacje Smaków Owoce: Słodkie, późnoletnie jabłka i śliwki, czereśnie, owoce leśne ; Wino: Czerwone, wytrawne lub półwytrawne ; Sosy: Konfitura figowa, sos balsamico z figami i daktylami, wiśnia z brandy, konfitura śliwkowa.SkładMleko krowie niepasteryzowane, sól, podpuszczka mikrobiologiczna, czyste kultury bakterii kwasu mlekowego. Zawiera proteinę mleczną, laktozę. Nie zawiera GMO.WięcejWartość odżywcza 100 g produktu: wartość energetyczna 1700 кJ/410 kcal, 26% białka, 34% tłuszczu, 0,8% soli.