
Kto nigdy nie skosztował królewskiego Camembert, ten nie wie, co to kunszt francuskiego serowarstwa. Jego orzechowo-grzybowy posmak, intensywny zapach i rozpływająca się w ustach konsystencja sprawiają, że ser ten zachwyci każdego miłośnika wykwintnej kuchni.
PochodzenieSer z mleka krowiegoKraj
FrancjaDojrzałośćOd 1 miesiąca wzwyżCharakterystykaKremowy smak z orzechową, grzybową, ziołową i nawet owocową nutą. Zapach może przypominać świeżą śmietankę, kalafior, mokrą słomę, grzyby.Kombinacje SmakówPodawać oddzielnie z orzechami, ziołami i słodkimi owocami, można dodać do talerza serowego, w kompozycji ze słodkimi sosami. Także do zapiekania, osobno lub w paście. Owoce: winogrona, morele, gruszki. Wino: czerwone lekkie wino, cydr jabłkowy. Sos: miód, konfitura jabłko-rozmarynSkładMleko krowie pasteryzowane, sól, błonnik cytrusowy, bakterie kwasu mlekowego, podpuszczka mikrobiologiczna, kultury białej pleśni. Zawiera proteinę mleczną, laktozę. Nie zawiera GMO.WięcejWartość odżywcza 100 g produktu: wartość energetyczna 1114kJ/ 268 kcal, 21% białka, 20% tłuszczu, 1,5% soli.