
PochodzenieSer z mleka koziegoKraj
HolandiaDojrzałośćok. 8 miesięcyCharakterystykaSmak ostry, słodkawy, z nuta miodu akacjowego i bourbona, nieco zabarwioną posmakiem wilgoci.Kombinacje SmakówDoskonały na deskę serów, z dodatkiem pesto z bazylii, szpinakiem, lub w towarzystwie octu kremowego ; Owoce: figa, granat, winogrona, kwaśne śliwki, suszone jabłka, rodzynki, jagody, borówki ; Wino: białe, wytrawne, o posmaku niedojrzałych winogron, Jue Santi, Pinotage ; Sosy: ocet balsamiczny z figą i daktylem, konfitura jagodowa.SkładMleko kozie pasteryzowane, sól, czyste kultury bakterii kwasu mlekowego, podpuszczka mikrobiologiczna pochodzenia niezwierzęcego, naturalne substancje konserwujące: azotan sodu, lizozym z białka jaj. Zawiera proteinę mleczną, laktozę. Bez GMO. Produkt wegetariański.WięcejWartość odżywcza 100 g produktu: wartość energetyczna 1594 кJ/384 kcal, 25,8% białka, 31,2% tłuszczu, 1,7% soli.