
Ekskluzywna linia Pecorino z dodatkiem czarnej trufli. Łagodniejszy niż jego starszy brat, Romano, bardziej mleczny, słodki, o specyficznym posmaku miodu i orzechów włoskich, przełamywanym wyrazistym akcentem trufli. Pozostawia długi, przyjemny posmak karmelu z lekkimi nutami grzybów. Produkowany w małych, elegancko oznaczonych głowach z charakterystyczną, kruchą, białą skórką i kremową masą w której wyraźnie odznaczają się truflowe drobiny.
PochodzenieSer z mleka owczegoKraj
WłochyDojrzałośćOk. 8 miesięcyCharakterystykaKruchy, twardy ser o słodkawym, mlecznym smaku. Nuta trufli jest wyraźnie wyczuwalna, nadaje serowi oryginalności i pozostawia po sobie długi, słodki posmak.Kombinacje SmakówIdealny jako urozmaicenie deski serów, lub pokruszony dla dodania smaku potrawom i przekąską ; Owoce: słodkie pomarańcze, białe winogrona, figa, owoce leśne, maliny; Wino: Słodkie i półwytrawne wina włoskie ; Sosy: konfitura wiśnia z brandy, owoce leśne z żubrówką, konfitura figowaSkładTermizowane owcze mleko, sól, podpuszczka mikrobiologiczna, bakterie kwasu mlekowego, trufle (1,7%).Zawiera proteinę mleczną, laktozę. Nie zawiera GMO.WięcejWartość odżywcza 100 g produktu: wartość energetyczna 1640kJ/ 396 kcal, 24% białka, 33% tłuszczu, 1,8% soli.