
Kruchy i twardy, o intensywnym aromacie świeżego rozmarynu — taki własnie jest nasz hiszpański ser owczy, dojrzewający w tej przyprawie dopóki całkowicie nie nasyci się jej subtelnym charakterem. To właśnie dzięki temu tak ciężko mu się oprzeć.
PochodzenieSer z mleka owczego Kraj
HiszpaniaDojrzałośćod 3 miesięcyCharakterystykaKrucha struktura kremowego koloru, która wraz z dojrzewaniem staje się bardziej ziarnista. Zarówno w smaku, jak i w aromacie bardzo intensywnie czuć świeży rozmaryn. Kombinacje SmakówTen ser z pewnością zachwyci każdego wielbiciela smaku rozmarynu. Nadaje się zarówno do krojenia w cienkie płatki, jak i tarcia, dzięki czemu doskonale wzmocni potrawy mięsne i sałatki. Poleca się go w zestawieniu z miodem akacjowym, lekkimi, białymi winami i prossecco, ale także czerwonym Tempranillo lub Pinotage. SkładPasteryzowane owcze mleko sól, bakterie kwasu mlekowego, podpuszczka mikrobiologiczna, chlorek wapnia, lizozym z białka jaj, rozmaryn (0,1%), substancja konserwująca E235 (natamycyny). Zawiera proteinę mleczną, laktozę. Nie zawiera GMO. WięcejWartość odżywcza 100 g produktu: wartość energetyczna 1766kJ/ 422 kcal, 24% białka, 36% tłuszczu, 1,7% soli.