
Wyjątkowy ze względu na swoje pochodzenie – tajemniczy termin „mleko młodych owiec” oznacza takie, które zostało wzięte z pierwszego udoju w życiu zwierzęcia – młodej owcy, która niedawno wypuściła na świat swojego pierwszego potomka.
Im wcześniejszy wydój, tym delikatniejszy będzie smak mleka, oraz powstałego z niego wyrobu. Nasz holenderski ser z mleka młodych owiec jest niemalże białego koloru, ma lekką, maślaną konsystencję, a jego smak jest nieporównywalnie słodszy i bardziej kremowy w porównaniu do innych owczych serów.
PochodzenieSer z mleka owczego Kraj
HolandiaDojrzałość2-3 miesiąceCharakterystykaDelikatna, kremowa konsystencja i łagodny, mleczny smak, który zostawia po sobie długie, zbożowe i miodowe nuty. Kombinacje SmakówDo zapiekania, topienia na pieczywie, lub w zupie krem. Także jako osobna przekąska, podawany najlepiej z lekkim różowym winem, albo szampanem, w towarzystwie młodych malin i borówek. SkładMleko owcze pasteryzowane, czyste kultury bakterii kwasu mlekowego, sól, podpuszczka mikrobiologiczna. Zawiera proteinę mleczną, laktozę. Nie zawiera GMO. Więcej Wartość odżywcza 100 g produktu: wartość energetyczna 1661кJ/401 kcal, 24,2% białka, 33,8% tłuszczu, 2% soli.