
Stary ser Manchego dojrzewa przez rok, a jego konsystencja jest znacznie bardziej krucha, o bledszym, kremowym kolorze. Specyficzny posmak staje się mocniejszy, co czyni go idealnym do kruszenia na pasty i mięsa. Nadaje potrawom charakteru i doskonale komponuje się ze słonecznymi hiszpańskimi winami.
PochodzenieSer z mleka owczego Kraj
HiszpaniaDojrzałość12 miesięcyCharakterystykaSmak, oprócz klasycznych, karmelowo słonych nut nabiera charakterystycznej pikantności. Staje się delikatnie kwaskowy.Kombinacje SmakówPoleca się go z podsuszanym chlebem, chorizo (pikantna wieprzowa kiełbasa) i oliwą – w roli zakąski.Owoce: mango, winogrona;Wino: czerwone wina wytrawne, wina hiszpańskieSkładPasteryzowane owcze mleko od rasy Manchega, sól, podpuszczka mikrobiologiczna, bakterie kwasu mlekowego, regulator smaku E1105 (z jajek). Bez GMO. Produkt wegetariański.WięcejWartość odżywcza 100 g produktu: wartość energetyczna 1723kJ/ 412 kcal, 24,2% białka, 34,3% tłuszczu, 1,38% soli.