
Sery z Rotterdamu cechuje absolutna wyjątkowość smaku i klasyczny posmak orzechów i dojrzałego whisky. Rotterdam wytwarzany z sera koziego jest swoistym białym krukiem wśród innych wyrobów niekrowich.
PochodzenieSer z mleka koziegoKraj
HolandiaDojrzałośćOd 1 roku wzwyżCharakterystykaSmak kremowy, śmietanowy, o intensywnej słodyczy dojrzałego sera z posmakiem whisky, orzechów laskowych i miodu.Kombinacje SmakówIdealny zarówno osobno, jak i z uzupełnieniu deski serów. Nadaje się również do starcia. Owoce: daktyle, słodkie śliwki, czerwone winogrona; Wino: Wino ze szczepów Sauvignon Blanc; Sosy: ocet balsamiczny z figami i daktylami, powidła śliwkowe;SkładMleko kozie pasteryzowane, sól, czyste kultury bakterii kwasu mlekowego, podpuszczka mikrobiologiczna pochodzenia niezwierzęcego. Zawiera proteinę mleczną, laktozę. Bez GMO. Produkt wegetariański.WięcejWartość odżywcza 100 g produktu: wartość energetyczna 1765 кJ/426 kcal, 27,4% białka, 35,1% tłuszczu, 1,86% soli.