
Stary kozi ser, dojrzewający dłużej niż rok to jeden z przedstawicieli linii Amaltura, które charakteryzują się wyjątkowo ekskluzywnymi, dojrzałymi serami. sery te tworzone są według unikalnego przepisu, który zapewnia zaskakująco łagodny charakter i naturalny proces dojrzewania.
PochodzenieSer z mleka koziegoKraj
HolandiaDojrzałość14 miesięcyCharakterystykaKwaśny, aksamitny smak z lekką nutą dymu, karmelu i kakao.Kombinacje SmakówPodawany osobno, w towarzystwie wina.Owoce: winogrona, śliwki, grusze;Wino: czerwone burgundzkie wina;Sosy: miódSkładMleko kozie pasteryzowane, sól, czyste kultury bakterii kwasu mlekowego, podpuszczka mikrobiologiczna pochodzenia niezwierzęcego. Zawiera proteinę mleczną, laktozę. Bez GMO. Produkt wegetariański.WięcejWartość spożywcza 100 g produktu: wartość energetyczna 1723 кJ/415 kcal, 26,8% białka, 34,3% tłuszczu, 1,82% soli