logo
  • Główna
  • Katalog
  • B2B
  • Franczyza
  • Kariera
  • Kontakt
  • Search

Fourme d'Ambert

In Sery Pleśniowe

Fourme d’Ambert

Określeniem «Fourme» nazywa się sery mające kształt wysokiego cylindra. Fourme, podobnie jak jego brat Blue, pochodzi z Owernii. Jest również swoistym rekordzistą, jako najbardziej delikatny francuski ser pleśniowy z mleka krowiego.


PochodzenieSer z mleka krowiegoKrajFrancjaDojrzałośćOd 1 miesiąca wzwyżCharakterystykaMa kremowy, słono-pikantny smak i grzybowy aromat. W posmaku czuć przyjemną gorycz. Pleśń dodaje cierpkości i lekko zaostrza spokojny, kremowy miąższ.Kombinacje SmakówW sałatkach, w połączeniu ze słodkimi owocami, sosami i ziołami.Owoce: gruszka, winogrona;Wino: wytrawne Beaujolais, słodkie Sauternes, Muscat;Sos: konfitura pomarańcza-lawenda, miód;Skład Pasteryzowane krowie mleko, sól, podpuszczka mikrobiologiczna, bakterie kwasu mlekowego, szczep niebieskiej pleśni. Zawiera proteinę mleczną, laktozę. Bez GMO.WięcejWartość odżywcza 100 g produktu: wartość energetyczna 1402 к J/ 338 kcal, 20% białka, 28% tłuszczu, 2,1% soli.

Share
  • Prev
  • Next
© 2023 Kraina Serów All rights reserved

Privacy Preference Center

Privacy Preferences