
Wizytówka Holandii – ser o nazwie Stary Amsterdam. Twórcami i posiadaczami receptury są Lambert Westland i jego rodzina. Głównym atutem tego sera jest to, że bakterie kwasu mlekowego dodają mu smaku starego dojrzałego sera, chociaż w istocie ma on tylko 4 miesiące. Obecnie patent na używanie tych wyjątkowych bakterii należy tylko i wyłącznie do producenta Starego Amsterdamu, co czyni go prawdziwym oryginałem, №1 w Holandii.
PochodzenieSer z mleka krowiegoKraj
HolandiaDojrzałość4 miesiąceCharakterystykaZrównoważony smak z długim drzewnym posmakiem. W aromacie czuć nutę wanilii.Kombinacje SmakówUważany jest za jeden z głównych elementów serowej deski. Polecany z krakersami i wiejskim chlebem z nasionami ; Owoce: jabłka, gruszki, morele, czerwone słodkie winogrona ; Wino:czerwone wino z niewielką taniną;SkładMleko krowie pasteryzowane, czyste kultury bakterii kwasu mlekowego, podpuszczka pochodzenia zwierzęcego,sól, naturalny azotan sodu, naturalny barwnik annato. Zawiera proteinę mleczną, laktozę. Nie zawiera GMO.WięcejWartość odżywcza 100 g produktu: wartość energetyczna 1755 кJ/418 kcal, 29% białka, 35% tłuszczu, 2.3% soli.