
Jedna z perełek wśród holenderskich kozich serów. Tamtejsze serowarnie, zachodząc coraz dalej w swoich eksperymentach, stworzyły przepis na ser z kolendrą i kozieradką. To właśnie tym wytworem zmusili sceptyków wszelkich odmian i odstępstw od klasyki, do radykalnej zmiany zdań. Ser ma łagodny i delikatny smak z chlebową, lekko słodową nutą i posmakiem grzybów, oraz orzechów. To ulubieniec wśród amatorów łagodnych przypraw, a także antyalergiczna alternatywa dla krowiego sera z orzechami włoskimi.
PochodzenieSer z mleka koziegoKraj
HolandiaDojrzałośćod 2 miesięcyCharakterystykaKonsystencja krucha i lekka, słodkawy smak i aromat koziego sera, przyprawiony słodyczą i lekka pikanterią dodatków. Kombinacje SmakówIdealny zarówno do poobiedniej kawy, jak i wieczornej lampki białego wina. Nada też specyficznego aromatu zapiekance z makaronem i pietruszką. Warto także zestawić go z sosem balsamico, figami, malinami oraz winogronem. SkładPasteryzowane mleko kozie sól, nasiona kolendry (0.4%), nasiona kozieradki (0.6%),czyste kultury bakterii kwasu mlekowego, podpuszczka mikrobiologiczna pochodzenia niezwierzęcego. Zawiera proteinę mleczną, laktozę. Nie zawiera GMO. Produkt wegetariański. WięcejWartość odżywcza na 100 g produktu:wartość energetyczna 1775 kJ/428 kcal, białko 24.6%, tłuszcz 32,1%, sól 1,73%