
Czysty smak – tak właśnie tę nazwę tłumaczy się z włoskiego. W ten sposób Holendrzy starali się uzyskać aprobatę wielbicieli serów poza Królestwem Niderlandów. Holandia jest krajem nr. 1 na świecie w produkcji twardych serów, i tu właśnie producenci postanowili stworzyć swój legendarny ser — odpowiedź na włoski parmezan.
PochodzenieSer z mleka krowiegoKraj
HolandiaDojrzałość20 tygodniCharakterystykaUniwersalność sera jest wyczuwalna zarówno w smaku jak i w aromacie. Orzechowo-słodki, z lekką nutą miodu i skondensowanego mleka.Kombinacje SmakówNa desce serów, w połączeniu z sosami jagodowymi, lub pokrojony w cienkie plastry, jako uzupełnienie sałatki. Świetnie sprawdzi się także na talerzu z przekąskami - do koreczków i krakersów ; Owoce: jabłko, pigwa, czerwone winogrona ; Wino: białe, nasycone wina, lub czerwone, z owocowym posmakiem ; Sosy: marmolada cytrynowa z imbirem, miód kwiatowySkładMleko krowie pasteryzowane, sól, podpuszczka mikrobiologiczna, bakterie kwasu mlekowego, naturalny azotan sodu. Zawiera proteinę mleczną, laktozę. Nie zawiera GMO.WięcejWartość odżywcza 100 g produktu: wartość energetyczna 1695kJ/ 408 kcal, 28,9% białka, 31,2% tłuszczu, 2,04% soli.