logo
  • Główna
  • Katalog
  • B2B
  • Franczyza
  • Kariera
  • Kontakt
  • Search

Stilton

In Sery Pleśniowe

Stilton

Od ostatnich trzech stuleci Anglicy nazywają go ichniejszym „królem serów pleśniowych.” Nawet jeżeli jego geneza nie jest tak stara, jak u innych serów niebieskich, wyśmienity Stilton pozostaje jednym z najbardziej popularnych (a nawet jednym z czterech najbardziej znanych) serów na świecie. Jego dojrzałość nie jest oceniana poprzez ilość zawartej w nim pleśni, a na podstawie kremowości konsystencji. Ser ten jest bogaty w minerały, dlatego jest wyrazisty i odzwierciedla charakter regionu.


PochodzenieSer z mleka krowiegoKrajWielka BrytaniaDojrzałośćOd 3 miesięcy wzwyżCharakterystykaOryginalny, korzenny, maślany smak z charakterystyczną, mleczną słonością, bardzo krucha konsystencja.Kombinacje SmakówDo zup-kremów, past, idealny w połączeniu ze szpinakiem lub grzankami. Tradycja nakazuje także, aby spożywać go do czarnej kawy lub mocnej herbaty; Owoce: słodkie i kwaśne jabłka, gruszki, brzoskwinie ; Wino: słodkie, wzmacniane białe wina;SkładMleko krowie pasteryzowane, podpuszczka mikrobiologiczna pochodzenia zwierzęcego, sól, czyste kultury bakterii kwasu mlekowego, szczepy niebieskiej pleśni Penicillium Roqueforti. Zawiera proteinę mleczną, laktozę. Bez GMO.WięcejWartość odżywcza 100 g produktu: wartość energetyczna 1700 кJ/410 kcal, 24,2% białka, 35% tłuszczu, 1,97% soli.

Share
  • Prev
  • Next
© 2023 Kraina Serów All rights reserved

Privacy Preference Center

Privacy Preferences