
Moosbacher jest wytwarzany w Austrii, jako tamtejszy odpowiednik Ementalera. Podobnie, jak wiele gotowanych serów, wytwarzanych według szwajcarskiej technologii, jest on posiadaczem imponujących dziur, słodkawego smaku i kremowej konsystencji, jednak bywa znacznie łagodniejszy niż jego szwajcarscy i holenderscy bracia.
PochodzenieSer z mleka krowiegoKraj
AustriaDojrzałość2 miesiąceCharakterystykaDelikatny, kremowy smak o słodkawym odcieniu. Wyczuwalny zapach fermentujących drożdży.Kombinacje SmakówDo kanapek, na świeży, razowy chleb, ale również jako osładzający dodatek do fondue lub na deskę serów ; Owoce: białe winogrona, agrest, brzoskwinie ; Wino: białe, delikatne wina o owocowym aromacie ; Sosy: miodowo-musztardowy z koperkiem, konfitura malina z koniakiem.SkładKrowie mleko pasteryzowane, sól, podpuszczka mikrobiologiczna, czyste kultury bakterii kwasu mlekowego. Zawiera proteinę mleczną, laktozę. Nie zawiera GMO.WięcejWartość odżywcza w 100g produktu: wartość energetyczna 1492 kJ/ 359 kcal, 29.0% białka, 27.0% tłuszcze, 1.8% sól,