
Stare kozie sery cechuje znacznie ciemniejsza barwa, podchodząca nawet pod kawowe brązy i ciemnobeżowe odcienie. Są kruche, mocno zmineralizowane i doskonale słodkie, z bogatym bukietem ukrytych posmaków i tonów.
PochodzenieSer z mleka koziegoKraj
HolandiaDojrzałość12 miesięcyCharakterystykaSłodkawy, mocno śmietanowy smak z nutami chmielu, ciemnego miodu i koniaku.Kombinacje SmakówJako samodzielne danie, w połączeniu z miodem, orzechami i krakersami. Owoce: melon, słodkie białe winogrona. Wino: białe wino Sauvignon Blanc. Sosy: konfitura pomarańcza-lawendaSkładMleko kozie pasteryzowane, sól, czyste kultury bakterii kwasu mlekowego, podpuszczka mikrobiologiczna pochodzenia niezwierzęcego. Zawiera proteinę mleczną, laktozę. Bez GMO. Produkt wegetariański.WięcejWartość odżywcza 100 g produktu: wartość energetyczna 1765 кJ/426 kcal, 27,7% białka, 35,1% tłuszczu, 1,86% soli.