
Lekki i delikatny, francuski specjał Fol Epi o oryginalnym i nietuzinkowym wyglądzie. Jego skórka obtoczona jest prażoną mąką, dzięki czemu nabiera chrupkości a nieduża głowa ma kształt tradycyjnego, zdobionego bochenka chleba. Miękką, maślaną masę zdobią subtelne dziury, dzięki czemu lubią go nie tylko dorośli, ale także dzieci.
PochodzenieSer z mleka krowiegoKraj
FrancjaDojrzałośćOd 2 miesięcyCharakterystykaDelikatny, kremowy smak w słodkawym odcieniu. Nieduże dziury. Dzięki prażonej mące z zewnątrz, zarówno smak jak i aromat przypomina świeżo wypieczony chleb z ciepłym mlekiem. Kombinacje SmakówZ racji uniwersalnego, mlecznego smaku ser ten nada się do każdej potrawy. Najlepsze wrażenie jednak zrobi na świątecznym stole, w plastrach odkrajanych na bieżąco z całej głowy. Doskonały do większości konfitur i sosów, do winogron, owoców leśnych, truskawek i malin, oraz do lekkiego, białego wina, np Villiera Jasmine. SkładMleko krowie pasteryzowane, sól, podpuszczka mikrobiologiczna pochodzenia zwierzęcego, czyste kultury bakterii kwasu mlekowego, naturalna substancja konserwująca E234 (Nizyna) Zawiera proteinę mleczną, laktozę. Bez GMO. Skórka ma funkcję ozdobną, nie jest przeznaczona do spożycia. WięcejWartość odżywcza 100 g produktu: wartość energetyczna 1525 кJ/367 kcal, 25% białka, 29% tłuszczu, 1,6% soli.