
PochodzenieSer z mleka krowiegoKraj
HolandiaDojrzałośćok. 3 latCharakterystykaSer o kruchej, mocno zmineralizowanej konsystencji. W smaku dominują nuty orzechów, tytoniu i suszonego mięsa, z lekkim, karmelowym odcieniem.Kombinacje SmakówNa desce serów, w towarzystwie win z Primitivo, Merlot; Owoce: winogrona, owoce leśne, truskawki ; Wino: czerwone, taninowe wina, także z lekkim, owocowym posmakiem ; Sosy: konfitura borówki z imbirem i porto, dżem jagodowy, wiśnia z brandy.SkładPasteryzowane krowie mleko, sól, czyste kultury bakterii kwasu mlekowego, podpuszczka mikrobiologiczna, naturalny konserwant E521 (azotan sodu), barwnik E160b (annato). Zawiera proteinę mleczną, laktozę. Nie zawiera GMO.WięcejWartość odżywcza 100 g produktu: wartość energetyczna 1280 кJ/307 kcal, 22,5% białka, 19,3% tłuszczu, 1,5% soli.