
Nietuzinkowy, absolutnie doskonały, kruchy ser typu Wensleydale z dodatkiem suszonej moreli. Pochodzi z linii serów, produkowanych przez wyjątkową serowarnię; Większość procesów przy jego wytwarzaniu odbywa się wyłącznie za sprawą pracy ludzkich rąk . Pracownicy własnymi siłami oddzielają i tną skrzepy, a także, w dalszych etapach, ugniatają i wyciskają serwatkę, dzięki czemu konsystencja wyrobów nie jest zbita, lecz krucha i łamliwa.
PochodzenieSer z mleka krowiegoKraj
Wielka BrytaniaDojrzałośćOd 1 miesiąca wzwyżCharakterystykaKruchy, grubo granulowany ser, wyglądem, konsystencją i smakiem najbardziej przypominający domowy sernik z morelami.Kombinacje SmakówOsobno na desce serów, lub w towarzystwie dojrzałych serów kozich. Owoce: agrest, cytrusy, suszone śliwki, jagody, mango, ananas; Wino: Lekkie, białe wina np. Villiera Jasmine, owocowe, półwytrawne czerwone.SkładPasteryzowane krowie mleko, sól, podpuszczka mikrobiologiczna, bakterie kwasu mlekowego, suszone morele (11%)(zawierają dwutlenek siarki), fruktoza (9%), aromat morelowy, substancja konserwująca E202 (sorbinian potasu).Zawiera proteinę mleczną, laktozę. Nie zawiera GMO.WięcejWartość odżywcza 100 g produktu: wartość energetyczna 1506kJ/ 362 kcal, 17,8% białka, 25,4% tłuszczu, 0,6% soli.