
Stary Rotterdam — wyjątkowy Holenderski ser, który swój smak zawdzięcza przede wszystkim miejscowości, w której powstaje. Ciekawym jest fakt, że właśnie z Rotterdamu, w którym znajduje się jeden z największych portów Holandii, ser zaczął swoją podróż po świecie. Ponieważ miasto znajduje się na wybrzeżu, trawa na pastwiskach posiada unikalny skład mineralny. Mleko czarno-białych krów fryzyjskich jest idealne dla tworzenia takiego niezwykłego sera jak Stary Rotterdam – ulubieńca nie tylko Holendrów, ale także i Polaków.
PochodzenieSer z mleka krowiegoKraj
HolandiaDojrzałość34-42 tygodnieCharakterystykaSer ma miękki aksamitny smak ciepłego mleka, lekki miodowo-karmelowy aromat, z długim drewnianym wykończeniem. W aromacie można poczuć nuty wanilii.Kombinacje SmakówPodawać jako oddzielne danie, w połączeniu z lekkimi dżemami i nerkowcami ; Owoce: białe winogrona, papryka, gruszki ; Wino: bogate w taniny Cabernet Sauvignon, nasycone białe wino ; Sosy: konfitura jabłko-rozmaryn;SkładMleko krowie pasteryzowane, sól, czyste kultury bakterii kwasu mlekowego, podpuszczka, naturalny azotan sodu, naturalny barwnik annato. Nie zawiera GMO.WięcejWartość odżywcza 100 g produktu: wartość energetyczna 1703 кJ/411 kcal, 26% białka, 34.1% tłuszczu, 2,05% soli.