
Nietuzinkowy, absolutnie doskonały, kruchy ser typu Cheddar z dodatkiem jabłek i cynamonu. Pochodzi z linii serów produkowanych przez wyjątkową serowarnię; Większość procesów przy jego wytwarzaniu odbywa się wyłącznie za sprawą pracy ludzkich rąk . Pracownicy własnymi siłami oddzielają i tną skrzepy, a także, w dalszych etapach, ugniatają i wyciskają serwatkę, dzięki czemu konsystencja wyrobów nie jest zbita, lecz krucha i łamliwa.
PochodzenieSer z mleka krowiegoKraj
Wielka BrytaniaDojrzałośćOd 1 miesiąca wzwyżCharakterystykaPod wieloma względami przypomina sernik. Smak zaś kojarzy się z... domową szarlotką! Bardzo krucha, grubo granulowana konsystencja i silny aromat białego sera z cynamonem.Kombinacje SmakówNa desce serów, w towarzystwie kwaśnego, białego wina o bukiecie wolno dojrzewających owoców. Najlepiej z dodatkiem agrestu, jagód, cytrusów. Ser ten, suto obsypany tartą skórką pomarańczy będzie oryginalnym, odświeżającym akcentem na świątecznym stole.SkładPasteryzowane krowie mleko, podpuszczka mikrobiologiczna, bakterie kwasu mlekowego, kawałki suszonych jabłek (7%), rodzynki (5%), fruktoza (4%), cynamon, regulator kwasowości: kwas cytrynowy, substancja konserwująca E202 (sorbinian potasu). Zawiera proteinę mleczną, laktozę. Nie zawiera GMO.WięcejWartość odżywcza 100 g produktu: wartość energetyczna 1447kJ/ 374 kcal, 15% białka, 22% tłuszczu, 0,54% soli