Ser Gouda dojrzały

Gouda dojrzała – to uniwersalny ser, o właściwościach smakowych pomiędzy łagodną – młodą i nasyconą – starą Goudą. Taki ser ma wyjątkowo przyjemny smak – dojrzały i słodki, z delikatną i miękką konsystencją. Jest bardzo zmineralizowany i cudownie kremowy w smaku i aromacie.


PochodzenieSer z mleka krowiegoKrajHolandiaDojrzałość5-6 miesięcyCharakterystykaSmak łagodny, umiarkowanie słony, w posmaku wyraźnie czuje się mokre drewno i surowe orzechy laskowe.Kombinacje SmakówNadaje się do absolutnie każdej potrawy lub napoju. Doskonała przekąska do herbaty lub kawy, często używany do przygotowywania rozmaitych dań mięsnych lub warzyw ; Owoce: morele, figi, truskawki ; Wino: białe nasycone, czerwone wytrawne, również wina średnio intensywne ; Sosy: konfitura jabłko-rozmaryn, sos musztardowy z żurawiną.SkładMleko krowie pasteryzowane, sól,  czyste kultury bakterii kwasu mlekowego, podpuszczka, naturalny azotan sodu, naturalny barwnik annato. Zawiera proteinę mleczną, laktozę. Nie zawiera GMO.WięcejWartość spożywcza 100 g produktu: wartość energetyczna 1698 кJ/409 kcal, 25,9% białka, 34,0% tłuszczu, 2,2% soli.

Privacy Preference Center