
Ser owczy BIO jest wytwarzany w specjalnych warunkach – mleko pochodzi z ekologicznych hodowli, ulokowanych z dala od wszelkich źródeł toksyn i zanieczyszczeń. Oprócz tego hodowle te stosują specyficzny rodzaj diety opartej na bio-karmie. Dzięki temu ser ten jest doskonałym produktem detoksykacyjnym dla osób z silnymi alergiami.
PochodzenieSer z mleka owczego Kraj
HolandiaDojrzałość3 miesiąceCharakterystykaDosyć twarda, zbita konsystencja kremowo-żółtej barwy. Smak intensywny, o słonawym zabarwieniu i ukrytej w tle specyficznej, roślinnej słodyczy.Kombinacje SmakówNa kanapki i tosty, jako alternatywa do klasycznego, żółtego sera. Nadaje się także do ścierania, na pasty i do sałatek, a pocięty w kostkę będzie doskonałą przekąską do jasnego, pełnego piwa, lub białego wina o egzotycznych, kwiatowych i owocowych nutach. Z owoców i dodatków zaleca się śliwki i gruszki, zielone oliwki, a z sosów – balsamico i konfiturę z truskawek.SkładMleko owcze pasteryzowane organiczne, czyste kultury bakterii kwasu mlekowego, sól morska, podpuszczka mikrobiologiczna. Zawiera proteinę mleczną, laktozę. Nie zawiera GMO.Więcej Wartość odżywcza 100 g produktu: wartość energetyczna 1657кJ/399 kcal, 24,6% białka, 33,5% tłuszczu, 1,5% soli.