
Nasza duma – ser Milner Vermeer, uznany został za najlepszy ser na świecie w 2012 roku. Nazwany dla uczczenia holenderskiego malarza renesansowego – Jana Wermeera. Na głowie sera wytłoczono jeden z jego obrazów, «Mleczarka». Produkowany z odtłuszczonego mleka, jest powszechnie uznawany za dietetyczny. Dodatkowo, warunki w miejscu produkcji sprawiają, że ser ten jest wyjątkowo bogaty w wapń.
PochodzenieSer z mleka krowiegoKraj
HolandiaDojrzałość4 miesiąceCharakterystykaSmak słodkawy z mleczno-owocowym posmakiem. Wyraźnie wyczuwalne nuty jasnego piwa, miodu i koniaku.Kombinacje SmakówOddzielnie, na talerzu serowym, w połączeniu z winem lub miodem. Doskonale wzbogaci i zaostrzy smak sałatek ze świeżych warzyw ; Owoce: jabłko, białe słodko-kwaśne winogrona ; Wino: lekkie, białe wina ze średnią kwasowością ; Sos: marmolada pomarańcza-whiskySkładMleko krowie pasteryzowane, sól, czyste kultury bakterii kwasu mlekowego, podpuszczka, naturalny azotan sodu, naturalny barwnik annato. Zawiera proteinę mleczną, laktozę. Nie zawiera GMO.WięcejWartość odżywcza 100 g produktu: wartość energetyczna 1314 кJ/315 kcal, 33,4% białka, 19,8% tłuszczu, 1,6% soli.