
Farmerski ser z truflami – arystokrata wśród serów. Tworzony na prywatnej farmie, z niewielką liczbą krów. Jeśli farmer ma możliwość kontrolowania jakości mleka każdej krowy, ser nie musi podlegać pasteryzacji. Metoda ta nadaje serowi wyróżniającą go delikatność smaku, kremowość. Dzięki czarnej trufli, hodowanej z ekologicznej gleby, ser zyskuje niebanalną wykwintność, a także jest traktowany… jako silny afrodyzjak.
PochodzenieSer z mleka krowiegoKraj
HolandiaDojrzałość3 miesiąceCharakterystykaMa wyrafinowany i delikatny aromat, śmietankowy, subtelny smak. Ser ukrywa tysiące aromatycznych i smakowych odcieni - od mokrych zarośli, orzechów i kuskusu, po nuty kwiatów, mchu i liści.Kombinacje SmakówPodawany osobno, w towarzystwie wina.Owoce: winogrona, morele;Wino: czerwone wina Burgundii, francuski Sauvignon Blanc;Sosy: miód akacjowy;SkładMleko krowie surowe, czyste kultury bakterii kwasu mlekowego, sól, podpuszczka mikrobiologiczna, trufle (1,5%), naturalny konserwant: azotan sodu. Zawiera proteinę mleczną, laktozę. Nie zawiera GMO.WięcejWartość odżywcza 100 g produktu: wartość energetyczna 1680 к J/401 kcal, 26% białka, 33% tłuszczu, 2,05% soli.