
PochodzenieSer z mleka krowiegoKraj
HolandiaDojrzałośćok. 10 miesięcy latCharakterystykaMłodsza wersja 1916 Lutjewinkel ma kruchą, lekko maślaną konsystencję z dużą zawartością minerałów. W jej smaku przeważają nuty orzechów, słonego karmelu, likieru kawowego i słomy. Kombinacje SmakówNajlepiej wybrzmi jako osobny dodatek do deski dojrzałych i pleśniowych serów, wzmacniany owocami leśnymi, winogronem, słodką gruszką i zielonymi jabłkami. Świetnie skomponuje się z czerwonym, taninowym winem o owocowym posmaku, lub mocnym, wytrawnym białym. SkładPasteryzowane krowie mleko,, sól, czyste kultury bakterii kwasu mlekowego, podpuszczka mikrobiologiczna, naturalny konserwant E521 (azotan sodu), barwnik E160b (annato). Zawiera proteinę mleczną, laktozę. Nie zawiera GMO. WięcejWartość odżywcza 100 g produktu: wartość energetyczna 1697 kJ / 409 kcal, 26.0% białka, 33.6% tłuszcze, 1.83% sól